actueel
 
Lizan van Dijk

Lizan van Dijk studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam, exposeerde op veel plaatsen en geeft schilderlessen en workshops. Ze werkt wisselend vanuit haar ateliers in Zuid-Frankrijk en Haarlem.

Enclosure 2


“Inhoud en vorm zijn voor mij synoniem aan binnenwereld/buitenwereld. Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld.

Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Ik gebruik daarvoor die technieken en materialen die daartoe geëigend zijn. Mijn grotendeels abstracte werken bestaan uit veel uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.
Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek.
Mijn doeken kunnen een harde contrasterende sfeer uitstralen. Mijn meer diffuse werken kunnen bij de toeschouwer een behoefte oproepen om te weten wat er achter dat diffuse licht schuilt.

Deze werken zijn beiden een aspect van mijn wezen. Zij zijn wat groot uitgevallen visitekaartjes. De toeschouwer kan gerust zijn: wat op deze visitekaartjes staat, zijn geen holle woorden. Zij staan garant voor een wezenlijke ontmoeting”.


Lizan van Dijk exposeert van 10 sep t/m 15 okt 2011