actueel
 
Marlieke Schoen

Continuïteit in Beweging

Vibrations, 2010


De thematiek van het werk van Marlieke is massa ten opzichte van individualiteit en het profileren van jezelf in de hectiek van de samenleving. De tentoonstelling is een zoektocht naar de verbindende factor binnen het geheel, die ontstaat doordat het een het ander in beweging zet. Marliekes drijfveer is de enorme bewondering voor en nieuwsgierigheid naar alles wat met het leven te maken heeft. Ze vindt ideeën in de natuur, de mensen om haar heen en de mythologie. In een krachtige vormtaal staat het dynamisch menselijk lichaam centraal, vaak symbool voor een onderliggende betekenis.
De werken die in deze expositie te zien zijn kun je relateren aan de verbinding tussen de vier elementen. Onbenoembare verbinding vindt plaats tijdens de ontmoeting van beschouwers met de tentoongestelde werken. Marliekes werk en levensfilosofie vallen naar eigen zeggen onder één noemer: “De Dans van het Leven”.

Marlieke Schoen (1976) heeft verschillende exposities op haar naam staan waaronder “De Verborgen Stad” in de oude Tramremise Amsterdam Oost, Kunstwinkel Zus, “Ontmoeting” in Galerie Orangerie - Amstelpark en neemt deel aan diverse wisselende tentoonstellingen in het voormalig Volkskrantgebouw, waar haar atelier is gevestigd. Tevens werkt ze in opdracht in binnen- en buitenland.


Marlieke Schoen exposeert van 15 januari 2011 t/m 19 februari 2011.