actueel
 
Sanne Thunnissen

Vluchtige Stillevens

Sinds 2009 fotografeert Sanne Thunnissen voornamelijk zelfgemaakte, vluchtige stillevens. Deze beelden tonen de verhouding van de mens tot de natuur en spelen een fijn spel tussen esthetiek, beheersing en onkunde. De stillevens bestaan vaak uit natuurlijk materiaal dat Thunnissen verplaatst naar haar studio om te ontleden. Doordat elk losgebroken onderdeel op zichzelf weer nieuwe associaties oproept, wordt met het deconstrueren ook afscheid genomen van de eerste aannames over het oorspronkelijke object.


Sanne Thunnissen: Elke foto van de serie ‘Bladgroen’ toont een plant qua kleur in volle groei en goede staat; groen, glanzend en gezond. In werkelijkheid is de helft van de bladeren allang verdroogd en leeft de plant nog maar matig. De dorre bladeren, opgekruld en verdraaid, heb ik geverfd in dezelfde kleuren als de nog gezonde fiere bladeren. Het verschil tussen ongezond en gezond is dan alleen nog maar te zien in de vorm van het blad. Het uiterlijk maskeert zo de innerlijke staat.

Sanne Thunnissen is fotograaf en grafisch ontwerper. Zij studeerde fotografie aan de Photoacademy Amsterdam en Graphic Design aan het ArtEZ institute of the Arts, in Arnhem.

Sanne Thunnissen exposeert van 28 april t/m 25 mei 2013